EndlessLove
Hari Sukan
Friday, 20 July 2012 [ 2 ]
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Pada 17.072012 . sekolah aini telah mengadakan Hari Sukan ..dan sepanjang pagi itu .. aini and kawan kawan aini amik tender berniage .. kiteorang dah tempah tempat awal awal ..

Semasa seminggu sebelum hari sukan , kiteorang dah pon bagitau cikgu yang kiteorang nak satu tempat ..dalam slip tuh .. cikgu cakap die sediekan peralatan dan kebersihan .. janji kiteorang bayar rm30 .. kiteorang pon bayar lah .. tapi mase bayar tuh .. die cakap peralatan sendiri , kebersihan pon tanggung sendiri .. kalau sekirannya tempat kiteorang tuh bersih , die boleh pulangkan balik duit deposit rm30 yan kite bayar tuhh ..

Pada hari berlangsung .. aini and kawan lelaki aini , gambar atas tuhh and seorang lagi budak kene pergi angkat meje untuk tempat kiteorang .. means , kiteorang yang sediekan peralatan lahh ..meje tuh berat key .. bukan ringann .. lepas angkat meje .. die pergi amik barang barang yang lain .. aini pergi lagi angkat kerusi untuk orang duduk and letak barang ..

Alhamdulilah .. jualan agak laku lahh .. then tibe dah nak sampai penutup . kiteorang kemas tempat yang kiteorang guna tuh .. bersih bersih .. dengan jalan jalan lecak , kiteorang sanggup kutip sampah sampah yang orang buang tauu ..kerusi and meje yang kiteorang guna , kiteorang simpan balik .. kebersihan dijaga , dengan harapan dapat duit rm30 tuh balik ..

Bila keesokan harinya , membe membe aini pergi lah claim duit rm30 tuhh ..sebab kiteorang dah bersihkan tempat sebersihnya ..then bila jumpe cikgu .. cikgu taknak bagi duitnya .. cikgu cakap murid murid lain longgokan kerusi and meje dekat kelas 4um .. then bawak pergi jumpe pengetua .. pengetua cakap , gaji pk hem koko lagi banyak dari duit kiteorang tuh .. memang lahh .. takkan duit kiteorang tuh tak nak bayar balik kot .. dah cakap gaji lebih banyak kann ..

Kesimpulannya , kalau cikgu taknak bagi balik duit kiteorang kan .. cikgu takpayah lah tulis kat kertas tuh yang duit deposit akan dipulangkan kalau tempat bersih and peralatan .. sangat scratching okeyy .. buat penat kiteorang eksited bersihkan tempat .. tapi cikgu buat macam tuh pulak .. salah sape sekarang nie ? cikgu atau murid .. memang kerana nila setitik , susu sebelanga rosak lah ..

Sekian daripada Siti Nor Aini Binti Muhammad Aris Chong .

Older Post | Newer Post