EndlessLove
how to edit your messy blog into superb kawaii blog.
Tuesday, 13 December 2011 [ 0 ]
Assalamualaikum dan selamat sejahtera ..setelah semalam aqu merepek dekat entry Can i Complain? , hari nie buad kali keberape tah .aqu nak ajar korang korang untuk edit blog korang yang messy menjadi sebuah blog yang kawaii dan kawaii lebih ..haha ..ade sapesape paham ape yang aqu try sampaikan ? hm .lets start the tutorial yang agak susah plus senang nie ..

Untuk menggunakan minima templates dan denim templates :-
Dashboard > Design > Edit html .
Ekot step yang aqu sediekan bagi minima templates melalui gambar ..tekan yang anak panah tunjuk okey ..
Lepas korang save ..korang tekan balik Edit HTML .nanti die akan terus pergi ker templates untuk diedit .
Bagi Denim Templates .
Dashboard > Design > Edit Html .
Untuk kesesangan .perhatikan gambar dibawah .ekotlah semue step dalam gambar tuh .
Okey .sekarang aqu nak ajar macamane nak gune due templates nie ..dah ..mesti semue tertanye tanye .ape perbezaan denim dengan minima kan ..sebenar dan sejujurnye ..denim nie templates yang sangatsangat awesome .dan denim senang nak edit ..bagi seseorang yang meenginginkan templates yang simple .korang hanye perlu menggunakan denim .templates korang akan nmpak cantik dengan denim ..bagi minima pulak .die takde lah susah mane nak edit ..tapi lumayan cantik lah kalau pandai edit ..
Okey .oleh kerane aqu malas sangat nak buad tutorial .aqu bagi korang code .nanti korang edit sendiri key ..tutorial leh tgk dekat http://confesionofalilgirl.blogspot.com/ dan http://bilasicomelmenaip.blogspot.com/ .
Freebies sila inbox kat fb atau email .

love

Labels:


Older Post | Newer Post