EndlessLove
Akhirnya kau miliku
Monday, 26 December 2011 [ 0 ]
Episod 1
Kelihatan Eryna sedang mengadap laptopnya . "Weii ,kau nie tak abis abis dengan blog kau tuh .tak boring ker ? aku tengok kau nie macam takde life . bangun pagi ngadap laptop .buka facebook ,buka blog .ape yang best sangat dengan blog kau tuh ? orang lain ade blog juga .ade facebook juga ,tapi takdenye 24jam dok ngadap bende tuh ." bebelan kakaknya , Eryn diabaikan . Hari nie .dia terlalu sibuk dengan blog kesayangannya itu . katanya semalam dia mahu buang segala kenangannya dengan Amirul . Amirul .. lelaki yang telah meragut kehormatannya .lelaki yang telah mensia -siakan kesetiannya .lelaki yang telah membuatkan dia dibenci oleh ibu dan bapanya sendiri ..kini ,hidupnya hanya bergantung dengan Eryn dan juga suaminya Rayyan . disaat dia dihina dan dicaci keluarganya sendiri .Jefri dan Eryn datang untuk membantunya .hanya Eryn yang  dipercayai dan mempercayai nya .

"Dik ,kau tak kesian ker kat Eryna ? kau buat dia macam dia tuh tak ada maruah . kau dah lah rogol dia . lepas tuh boleh pulak kau hantar gambar gambar bogel die dekat mak bapa dia .ape jenis lelaki lah kau nie .." Amirul hanya mendengarkan sahaja kata kata dari abangnya Akmal . Akmal , lelaki yang mencintai Eryna dalam diam .dia mula terpikat dengan Eryna saat adiknya membawa Eryna kerumah untuk berjumpa dengan ibu dan bapa nya .sayangnya terhadap Eryna makin mendalam sejak dia ketahui yang adiknya telah pon putus dengan Eryna .tetapi .kejadian yang paling mengecewekan hatinya ialah ketika adiknya memberitahunya bahawa Eryna telah dirogol seramai 5 orang dan yang merogolnya adalah adiknya sendiri  .

Episod 2
"Dah siap belum wahaii anak dara oii ?abang dengan kakak kau nie dah tunggu berjam dah ..amielia dengan ariff dah tak sabar sabar dah nie ." bebelan Rayyan kepada Eryna . pagi ini .mereka sekeluarga ingin bermandi manda di Afamosa .setelah sekian lama Eryna berkurung dirumah , kakak dan abangnya telah bercadang untuk membawa dia keluar sambil ingin mengenalkannya kepada Firdaus .kawan kepada Rayyan .Firdaus yang berumur 32 tahun baru sahaja kehilangan isterinya dalam satu kemalangan yang melibatkan bas dan kereta yang dipandu oleh isterinya ..Firdaus mempunyai seorang anak perempuan bernama Alyssa yang berumur 4tahun .

"Papa .kita nak pergi mana nie ? kakak boring lah .kenapa tak sampaisampai lagi nie?" rungut Alyssa . "Sabarlah sayang .jap lagi kita sampai ea ? papa dah lame tak bawa pergi mandi manda kan ? lagipun selalu papa busy .Now .papa boleh lah bawa Lysa jalan jalan ." kelihatan anak kesayangannya sedang tersenyum .kasih sayangnya terhadap Alyssa semakin mendalam sejak kematian isterinya .tiada niat dihatinya untuk berkahwin lain ..tanpa dia sedari .kawan baiknya ,Rayyan cuba untuk menjodohkannya bersama dengan Eryna .

"Firdaus ,kenalkan nie Eryna .adik ipar kesayangan aku ." kelihatan Eryna tersipu sipu malu apabila Rayyan memperkenalkan dia sebagai adik ipar kesayangannya . "Firdaus." sambil menghulurkan tangan kepada Eryna . "Eryna.erk ..yang comel nie sape namenya?" sambil menyambut tangan yang dihulurkan . "Nama dia Alyssa ,umur dia 4 tahun ." . "Hm .boleh tanya .mane mak dia ?" pertanyaan Eryna mematikan senyuman Firdaus . "Aunty .papa cakap .mama dah takde .Dia pergi syurga .papa cakap Allah sayang sangat kat mama .sebab tuh dia ambil mama" jawab Alyssa dengan riang .tanpa disedari .mata Eryna berkaca .bagitu sedih mengenangkan nasib Alyssa . umurnya baru sahaja 4 tahun .tapi sudah kehilangan ibu yang sepatutnya mengajar erti kehidupan .

Episod 3
Kelihatan Alyssa sedang duduk bersendirian .Firdaus menghampiri anak kesayangannya ."Sayang .kenape tak main dengan Amielia dengan Arif ?dah lame papa tak tgk anak papa nie happy macam nie ?" , "Hm . Lyssa rindukan mama .Lyssa nak mama macam Amielia ." kelihatan air mata jernih mengalir dari wajah anak kesayangannya itu .Eryna yang dari jauh melihat Alyssa menangis segara menghampiri . "Takpe sayang ,aunty boleh jadi mama Alyssa .Alyssa nak tak ?" Eryna mengelap air mata yang mengalir dipipi Alyssa . Alyssa kelihatan gembira kembali . Wajah Firdaus kembli tenang , "Mama ,jom lah pergi main kat sane !" ujar Alyssa sambil menarik tangan Eryna . Eryna memandang Firdaus sambil tersenyum . 'Nasib baik Eryna ada .' detik hati Firdaus . Firdaus hanya memerhatikan gelagat Eryna bersama dengan anak kesayangannya itu .

"Aku tengok anak kau tuh rapat jeh dengan Eryna .dah boleh buat bini dah weh ." tegur Rayyan yang tiba tiba muncul dari belakang . "Haha .kau jangan merepek lah .entah entah Eryna dah ade pilihan hati sendiri .sesedap jeh kau nak jodohkan aku dengan dia ..dia tau nie .mampus kau tau ." . "Haha .no lah kawan .aku kenal adik ipar aku tuh ..dia baru jeh lepas kecewe .sian aku tengok dia tuh .bekas balak dia pon kejam sangat . " "Kenape ? ce kau cita sikit kat aku ." "Haishh .takpe lah .masalah keluarga .buat masa nie .dia duduk dengan aku jeh lah .dia dah takde sapesape dah .mak bapa dia dah tak suke kat dia .nanti bila masanya dah sesuai .aku cita kat kau ." Firdaus tercengang memndengar cita dari kawan baiknya itu .tak disangka .walaupun Eryna yang kelihatan kuat diluar itu mempunyai keperitan dihati .

"Best tadi main dengan aunty ?" tanye Firdaus kepada anaknya . "Bukan aunty , mama lah !" teriak Alyssa . "Sorry Eryna ,tak pasalpasal budak nie panggil awak mama ." ."Haha .takpe lah .lagipun saya memang nak ade anak .lagilagi comel macam Alyssa nie ." Eryna mencubit pipi mongol Alyssa . Firdaus tersenyum melihat kerenah anaknya . "So .macam mane tadi sayang ? best dapat main air dengan aunty Eryna ?" tanya Firdaus kepada ananknya setiba dikereta . "Best sangat . lain kali kita keluar dengan mama lagi keyy ?" jawab Alyssa tersenyum .walaupun dia baru sahaja berumur 4 tahun .tetapi setiap perkataan yang disebut sangatsangat lancar .anugerah Allah .dia sudah pon boleh membaca Muqqadam dengan lancar sekali .kesemuenya diatas ajaran neneknya , Puan Fatimah ..

"Ewah ewah . baru satu hari .tapi dah ada anak nampak .nak try bapa dia ker ?" perli Eryn . "Haha .takde lah kak . tadi Ryna nampak budak tuh nangis cakap pasal mama dia .bapa dia pulak mengelabah semacam jeh .tuh yang Ryna pergi tengok tuh ." jawab Eryna sambil tersenyum .. "Dah lama aku tak nampak kau happy macam nie dik .Alhamdulilah lah kalau kau dah boleh lupakan pasal jantan tuh ." "Alhamdulilah kak ." jawab Eryna sambil membuka laptopnya ."Nie tak lain tak bukan mesti buka blog .haisshh kau nie .ape lah nak jadi ." Eryna hanya membalasnya dengan senyuman ..
Dear Reader ,
I have a good time today .tadi pagi my sis and my brother in law ajak i pergi Afamosa .at there ,i meet a cute liltle girls .she was 4 years old .her name is Alyssa .her mom died in a tragic excident .and her father , was so handsome although he was a liltle bit older than me .we have fun there .while amielia and arif busy playing with thier mom,the poor just watched .i know what she feel .she just sit there and watched amielia and arif .untill her father show up . she was crying .ouh my gosh ,i didnt realise that she was sad cause they all playing with thier mother except her .


I decided to accompany her .and i was a liltle bit of worried when she cry .her dad looks so blur and his face is funny .hihi .and she had a good time with me .she call me mama .im a mom today .and i had fun with her .mase balik tuh ,my sis ask me bout her father .hmm .handsome boleh tahan ..berkerjaya .just my type of guys .tapi sayangnya .i hate guys like that .just so hard to forget about Amirul .ape khabar dia lah sekarang .baik ke tak .hm .okey .thats all for today .just hoping to see my foster child soon .
Episod 4 - sorry lambat update episod 4 ;) -new update !

"Kak ,aku nak keluar jap tau .nak pergi cari novel .lagipun .dah lama aku dok terperap dekat umah nie ." kata Eryna kepada Eryn ."Hm .eloklah tuh .kalau singgah makan kat Mcd , belikan aku double cheese burger key .dah lama tak makan nie ." "Haishh ..macam ada ape ape jeh kak . jangan jangan dalam perut tuh berisi tak .." "Haha .kau jangan macam macam ea .ingat senang nak jaga anak nie .ingat senang nak mengandung nie .." "Hahahaha !" kedengaran suara kereta yang dipandu Eryn meluncur laju keluar dari halaman rumah .."Mama , ucu nak pergi mane tuh  ? kenape tak bawak adik dengan abang ?" soal Amielia . "Ucu nak pergi beli novel .lah .anak mama kan belum mandi .ade hati nak ikot ucu pergi jalan jalan ." "Alahh .." kelihatan Amielia mencebik .

Kelihatan Eryna sedang membelek novel . "Papa . mama lah !"jerit Alyssa sambil berlari kearah Eryna .. "Ehh Ryna ,buat ape kat sini ?" tanya Firdaus . "Erk .cari novel jea nie .cik Daus buat  ape kat sini ?" "Lahaii .tak payah lah nak berCik cik dengan saya ..panggil Daus jea .alah .saje nak teman Lyssa jalan jalan .dah lame tak keluar dengan die ." jawab Firdaus . "Baby ,sape nie ?" tanye Sophia . "Ouh ,nie Eryna .Eryna .kenalkan nie Sophia .PA saya ." "Eryna." sambil menghulurkan tangan kepada Sophia . Sophia menyambutnya dengan senyuman sinis ..

"Asal you tak terus terang jea dekat minah tadi yang i nie aweks you ? " marah Sophia setibanya mereka didalam kereta ."Dah memang you PA i .sejak bila i jadi balak you pulak . and please .jangan nak pegang pengang i depan anak i .i taknak die tengok perangai tak senonoh you nie ." marah Firdaus kepada Sophia .perangai mengade ngade Sophia makin menjadi jadi selepas kepulangan die dari melaka minggu lepas .

"Papa . Lyssa tak suke lah dengan aunty Sophia tuh .tadi die tengok mama macam nak makan mama jea .sian mama tau Lyssa tengok ." mengadu Alyssa kepada papanya setiba mereka dirumah ."Bukan sayang jea tak suke .papa pon takk suke .kalau boleh papa nak aje cekik cekik die .biar mati .haha .takpe lah sayang .lain kali kite keluar tak payah ajak die ea ?" jawab Firdaus sambil ketawe melihat gelagat anaknya . "Hm .yelah pa .hm .Alyssa nak pergi mandi lah .pastu nak semayang dengan nenek .papa tak semayang sekali ke ?" tanya Alyssa kepada bapanya . "Sayang pergi mandi dulu .nanti kite sembayang same same dengan nenek .sembayang lah sayang .bukan semayang ." "SEMMBAAYANG . betul kan ?" "pandai anak papa nie ." "hihi ." Alyssa meninggalkan Firdaus sendirian didalam bilik .

Episod 5 - new update ;) ditolong oleh Azfar Arif

"i tahu you, i tak sempurna macam yang you nak. tapi, semua orang tak sempurna kan? i tak boleh pakse you nak trime i ke tak. i bukan sape sape bagi you. tapi i harap sangat you jadi milik i. kenal dengan you cukup membahagiakan i. takpelah yo. you ang penting. sejujurnya, i memang sukekan you. sangat sangat. hanya Tuhan je yang tahu macam mane i suke you. i nak sangat jadi milik you. dan takkan i lepas you sampai aikhir nafas i. i akan tunggu you. mesti you kata saya ni bodohkan? bodohkan i tunggu you? tapi sebab cinta, selamanya i akan tunggu you. i harap you hargai semua ni. keputusan dekat you. i tunggu .. " ujar Sophia sambil pergi meninggalkan Firdaus sendirian .

"Oii .ape yang kau termenungkan tuh !" sergahah daripada Rayyan memantikan lamunan Fridaus . "Hm .kau kenal kan PA aku tuh . alah yang gedik gedik tuh ." "Sophia ? hah kenape dengan die ?kau tangkap cintan ke dengan die ?haha" ."otak kau punye tangkap cintan .kau tau tak yang die tak masuk kerja hari nie ? and tadi mase aku tengah lunch , die tibe tibe datang .die duduk sebelah aku .lepas tuh die boleh nak menangis nangis macam nak pakse aku suruh aku terime die lak .malu doe .semue tengok aku ,macam aku ngandungkan die pulak ." mengadu Firdaus kepada Rayyan . "Hmm .berat nie masalah kau .alah .kau terime jeh die .susah sangat .tak payah dah fikir fikir ." "Hm .nantilah aku cakap dengan die ."

"So .macam mane tadi ?" tanya Miera kepada Sophia ."Lahai .kau nie macam tak kenal aku jea .kite tengok .kalau tak die call ,mesti die cari aku kat sini  .aku buat kawkau punye ." ketawa Sophia dengan galaknya . tak lame kemudian .kedengaran bunyi kereta Firdaus ."Kau tengok tuh .baru jea sebut sebut tadi .dah datang .kau tengok lah betapa hebatnya penangan air mata aku .haha ." kedengaran telefon bimbit Sophia berbunyi .tertera nama Firdaus ."I kat depan rumah you nie .cepat keluar .i ade hal nak cakap dengan you ."

Episod 6 - akan datang ;)

Labels:


Older Post | Newer Post