EndlessLove
UNTUNGLAH ADE ORANG SAYANG part 2
Friday, 4 November 2011 [ 0 ]
Part 1 : Untunglah ade orang sayang .

Lulu : Sayang ,i kat umah mama nie ..tadi balik dengan manja ..i really miss you sayang ..bila you datang jumpe i ..dah sebulan kite tak meetkan ..asyik text ,call jehh ..tuh pon jarang jarang ..i tgk you pon macam boring dekat i ..
Daniel : Baby ,you pon taukan i busy dengan keje .projek sane sini .papa i bukan nak tolong i .adik adik i pon same ..i harap you paham lahh ..i tak penah boring dengan you ..you should understand me dear .bagus lah kalau you dah sampai umah mama .nanti i datang jumpe you .got to go dear ..ade meeting jap lagi .
Lulu : I Love You .hmm ,,matikan lagi ..selalu macam tuh ..
Mama : Kenape nie sayang ? bebel sorang sorang ..tak baik tau ..
Lulu : Daniel nie ma ,busy memanjang ,sampai lulu  pon die abaikan .
Mama : Alah sayang ,dulu papa pon macam tuh .then bila mama minta putus ,cepat cepat die pinang mama .hehe .mase tuh baru die tau yang mama nie berharga bagi die .
Lulu : Yeker mama ? bestnye kan ..harap harap daniel pon macam tuh lahh ..
Manja : Untunglah kau lulu ,ade orang sayang .

Suzy :  Sayang ,kite break jeh lah . my mom suruh i kawen .i tau ,you still study  ..so ,mesti you taknak punye ..lagipun i dah ade pilihan lain ..maafkan i sebab curang dengan you ..nie kad jemputan ..kalau you sudi ,you datang lah ..
Manja : Jahanam punye betine !!

Pranngg !!  Manja berlalu pergi meninggalkan suzy keseorangan ditaman itu ..manja telah berjanji bahawa die takkan jatuh cinta dengan mane mane perempuan dalam dunia nie ..tak disangke .hubungan yang dibina selame 3 tahun akan berakhir begitu ..

Lulu : Oit ,mengelamun !sampai orang panggil pon tak dengar .
Manja : Ehh ,sorry lahh .sumpah tak perasan doe !
Lulu : Nie mesti fikir pasal betine takgune tuh kan ..dahdah  lah weh .lupekan jehh lah .dia tak layak untuk kau .you deserve a better one .
Manja : Aqu dah lupekan die dah pon .kau jangan risaulah ,aqu okeyy doe .kau jage jeh balak kau baik baik .nasib aqu lelaki ,kalau perempuan ,memang dah rampas dah balak kau tuh ..dah lah ensem ,kaya lak tuh .haha .
Lulu : Shitt kau manja ! ngadu kat mama !
Manja : Eleh ,sikit sikit mama ,sikit sikit mama ,mentang mentang anak kesayangan ..hmm ..tak sangkekan .walaupun kau baru jeh setahun kenal dengan mak bapak aqu ,kau dah rapat macam nie .
Lulu : Ape mau buad ,aqu nie kan pandai amik hati orang tue ..sebab tuh mereke sayangkan aqu .tak macam kau ,derhake !haha .
Manja : Yeelahh .kau jehh nak menang ..amik amik ..tak heran !
Lulu : Hahaha !
Sofie : Baby ,kau dah beli belum novel yang kau cari tuh ? erk ? ape hah tajuknye tuh ?sampai pagi pagi dah pakse aqu ekot kau ..
Liyana : Kau nie kan .tak abis abis panggil aqu Baby ,kau tau tak yang aqu tak suke !Hmm !susah nak cakap dengan orang tak reti bahasa nie ! novel tuh tajuknye Hingga Ke Akhirnya karya Siti Nur Dhuha .kau ade jumpe tak ?aqu tak nampak lagi tadi .
Sofie : Alah ,leceh lah kau nie . Ehh ehh ..mamat tuh macam pegang novel yang kau nak lahh ..tapi aqu tgk die macam baru nak letak balik .novel tuh tinggal satu lahh ..ce kau pergi tanye .


Liyana atau lebih mesra dipanggil Baby berlari kearah Manja ,lelaki yang dimaksudkan oleh sofie tadi .

Liyana : Awak ,awak nak tak novel tuh ? saya dah lame cari novel tuh .kalau awak taknak ,saya amik okeyy ?


Manja yang tadinya meletakkan novel kini mengambilnya balik .sejujurnya ,die tak meinginkan novel tuh .tapi bila melihat kesungguhan liyana meminta novel itu .die menjadi ingin membelinya ..tujuannye berada di kedai buku ini sebenarnye hanya menemani lulu untuk membeli belah .itupun kerane dipakse oleh mamanya ..

Sofie : Baby , kau dah dapat novel tuh ker ?
Liyana : Belum lah fie .aqu rase mamat nie nak beli lahh ..hmm ..takpe lahh ..lain kali kite datang lagi okey .sian kau kene teman aqu pepagi nie ..
Sofie : Hmm .yelah ..sebelum tuh ,kite g pekene OldTownWhiteCoffee dulu .kau belanje .

Lesbian ke dieorang nie ? Dah lah pakai tudung .due due pulak tuh ..adoyy .melepas lah aqu macam nie .siap panggil Baby lagi dekat perempuan tadi ..harap muke cun ,tapi lesbian . bebel manja didalam hatinya .

Pstt ..part 3 nanti okeyy ?

Labels:


Older Post | Newer Post