EndlessLove
Tutorial Photoshop - Edit pic opacity .
Monday, 14 November 2011 [ 2 ]
Hari nie dengan baik hati lagi takde keje .aqu nak buad tutorial .simple tutorial ..tuto nie aini gune photoshop cs5 .walau ape pon ..korang enjoy lah ..aini nak buad tutorial tentang pic yang kat bawah nie <3





First ,open your photoshop .lepas itu ,pilih gambar yang korang nak .okey .aini gune gambar adeq aini .

Second ,pilih lagi satu pic untuk dicombine kan .aini pilih tepi pantai !

Okey .lets start our step ..easily .upload gambar first dekat photoshop ..then upload gambar second pulak .

Then .korang pergi dekat gambar second korang tuh ..korang tekan CTRL+V .Lepas tekan .nanti muncul lah gambar first korang tadi .

Untuk adjust gambar tuh .korang ekot step dekat pic bawah nie okeyy .



Step 2 tuh .korang besarkan lah gambar tuh ..ekot kesesuaian okeyy ..

Lepas korang dah besarkan tuh ..korang delete lah bendebende yang korang taknak dekat pic tuh ..

Untuk delete gambar .korang tgk pic dekat bawah nie :)

Lepas tuh .korang right kilik dekat gambar korang tuh ..nanti die akan kelua macam gambar nie .

Size korang pandai pandai lah adjust okeyy ..yang hardness tuh .bai same dengan aini punyer .kosong .

Then mulelah sesi memadam gambar .

Korang nak biakan gambar macam tuh pon boleh ..tapi kalau aini .aini edit sikit ..kasi nampak cantik ..atau nak buad macam pic aini yang bawah nie ..leh ekot step yang aini sertekan .

Lepas siap dan korang dah puas hati dengan gambar tuh ..mehh kite save pulak ...

Pergi dekat File > Save For Web&Device .

Lepas korang tekan Save For Web&Device ,nanti die kelua macam gambar nie ..make surekan yang step one tuh png 24 okeyy ..macam mane nak tuka ? tekan jeh kat situ.then die ade list bebanyak ..korang pilih lah png 24 ..image yang terhasil :-

aini belajar buad macam nie pon dari abang wan .kalau takpaham apeyang aini mepek .leh lah terjah blog die <3

http://wanhazel.blogspot.com/2010/09/tutorial-wat-gambar-ala-ala-kulit.html

Yang Comel:

Blog Tutorial Aini

Labels:


Older Post | Newer Post