EndlessLove
The one i wanna be till my last breath
Saturday, 26 November 2011 [ 0 ]
Setiap orang menginginkan pasangan yang sempurna dalam kehidupan kan .dan setiap perhubungan mesti lah nak berkekalan buad selamanye kan ..so .entry for today .aini nak tulis pasal the one i wanna be till my last breath.
  • Seorang yang memahami pasangannya .memahami yang aini maksudkan ialah paham akan keadaan kita yang sedang busy ,bersedih atau memerlukan dia disisi .#ade sapesape nak pasangan yang tak memahami dan suke marahmarah tak tentu pasal ?
  • Seorang yang penyayang terhadap kanak kanak .kalau dah kawin nanti mesti nak anakkan .kalaulah die sangatsangat tidak penyayang terhadap kanak kanak atau rimas dengan bebudak ,besar kemungkinan ,anak yang dilahirkan tidak akan dijage dengan baik .#ade sape nak suami atau bini die yang suke pukul anak ker ?
  • Seorang yang boleh mengawal kemarahan die didepan pasangannya .ramai orang yang mempunyai sikap panas baran .tapi .tak perlulah nak tunjukkan .kalaulah kite tetibe dapat  lelaki yang panas baran and tak dapat mengawal perasaan die saat berada bersame kite .besar kemungkinan .kite akan menjadi tempat untuk die melampiaskan perasaan marah ..#takde sape nak pasangan yang macam nie okeyy --'
  • Seorang yang mudah mengaku kesalahannya dan sanggup mengucapkan kata maaf walaupun bukan salahnya .setiap orang pernah buad silap kan .kite sebagai manusia .mestilah mengucapkan kata maaf .tapi .ade sesetengah orang yang tak mudah mengaku silap malah ,die menyalahkan orang lain diatas kesilapannya .#sape pulak yang sanggup dijadikan kambing hitam oleh teman lelaki atau teman perempuannya kan ?
  • Seorang yang hidup dengan pegangkan agama .secara saintifiknya .pegangan agama sangatsangat penting dalam kehidupan seseorang .sebab setiap agama tidak mengajar kite untuk melakukan perkara yang jahat dan tak berguna .bagi yang beragama islam ,pastinya mengingikan pasangannya berpegang teguh kepada agama .#tak cakap seseorang yang warak .tapi yang biase biase pon boleh lah ..sentiase memakukan suruhan Allah dan menghindari larangan die tuh pon dah cukup .
  • Seseorang yang melihat kesilapan diri sendiri sebelum melihat kesilapan orang lain.nie memang penting okeyy ..setiap orang mestilah melihat  kesilapan diri sendiri dan haruslah berusaha untuk mebaikinya demi kebaikan bukan melihat kesalahan orang lain dan menyebarkannya demi keburukkan .#sape nak suami atau bini macam nie kan ?
  • Seseorang yang sedia mencurahkan wang, masa dan kebolehannya kepada orang lain tanpa memikirkan balasan.nie sangatsangatsangatsangat penting okeyy ..cube korang bayangkan ..suami atau bini korang tuh banyak duit ..tapi lagsung die taknak hulur kat korang .bila keluarga korang susah .die taknak tolong .keluarga die sendiri susah pon die taknak tolong .belanja sekolah anakanak korang yang kene .padahal die kerje .gaji die lebih banyak dari korang ..tapi semue korang yang kene ..#agakagak ,ade sapesape nak pasangan yang macam nie ?

Kalau aini dapat cari ciriciri yang aini sebutkan diatas nie .aini akan cakap "You're the one i wanna be till my last breath :)"

Labels:


Older Post | Newer Post